İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Her Salon Tipine Uygun Dekorasyon Fikirleri

Her Salon Tipine Uygun Dekorasyon Fikirleri

Her Salon Tipine Uygun Dekorasyon Fikirleri

Evlerin salonları, zamanımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz alanlardır. Aynı zamanda misafirlerimizi de ağırladığımız, evimizin en büyük ve en göz alıcı noktası olan bu alanların dekorasyonu oldukça önemlidir. Kare, dikdörtgen, yuvarlak, L ve U şeklindeki salonların her biri için uygulanacak dekorasyon farklıdır. Bu anlamda eğer salonunuzu dekore edecekseniz öncelikli olarak şeklini göz önünde bulundurmalısınız. Böylece hem şık hem de ihtişamlı bir salona sahip olabilirsiniz. Peki, evlerin en önemli alanlarından birisi olan salonlar nasıl dekore edilmeli? İşte salon tipine göre pratik dekorasyon fikirleri ...

Salonlar İçin Pratik Dekorasyon Fikirleri

Dikdörtgen Salon Dekorasyonu

Son dönemlerde en çok kullanılan salon tipi olarak karşımıza çıkan dikdörtgen salonların dekorasyonu,diğer salon tiplerine göre daha kolaydır. Bir L koltuk ya da ikili, tekli koltuklar ve berjerler ile bu salonlar kullanışlı hale getirilebilir. Yine dikdörtgen salonların mutfağa yakın olan kısmında yemek masası konumlandırılabilir. Yemek masasının olduğu kısımda aynalar kullanılarak derinlik algısı oluşturulabilir. Bu da salonun daha geniş görünmesini sağlayacaktır.

Kale Salon Dekorasyonu

Kare salonların dekorasyonu dikdörtgen olanlara göre daha zordur. Ancak pratik dekorasyon fikirleri ile kare salonlar da kullanışlı bir şekilde dekore edilebilir. Bu anlamda kare şeklindeki salon dekorasyonu için belirleyici unsur kapının konumudur. Eğer kapı orta kısımda yer alıyorsa oturma grubunu sol tarafa, yemek masası ise sağ tarafa almak gerekir. Bunun yanında eğer mutfak salon ile bitişikse, bir pencere açarak mutfağı odaya katmak oldukça iyi bir fikirdir.

L Salon Dekorasyonu

Ev dekorasyonu konusunda en sıkıntılı noktalardan birisi L tipi salonların dekorasyonudur. Çünkü bu tip salonlarda eşya yerleşimi ile ilgili bazı sorunlar yaşanabilir. Ancak odanızı bölümlendirerek salonunuzu rahat bir şekilde dekore edebilirsiniz. Bunun için salonun bir kısmına oturma grubunuzu, diğer kısmına ise yemek takımınızı yerleştirebilirsiniz.

Tüm bunların yanında salon için tercih edilecek eşyalar salonun boyutları ile uyumlu olmalıdır. Eğer salonun boyutları küçükse eşya alırken uygun ebatta olanlar satın alınmalı.Aksi halde büyük eşyalar salonun çok daha küçük görünmesine neden olabilir. Sizde pratik dekorasyon fikirleri ile salonlarınızı çok daha şık ve kullanışlı halde getirebilirsiniz.


Sosyal Medya'da Paylaş :

Son Eklenenler

Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler
..
Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler
Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır?
..
Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır? Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır?
Dünyanın En İlginç Ev Tasarımları
..
Dünyanın En İlginç Ev Tasarımları Dünyanın En İlginç Ev Tasarımları
Kentsel Dönüşüm Nedir, Şartları Nelerdir?
..
Kentsel Dönüşüm Nedir, Şartları Nelerdir? Kentsel Dönüşüm Nedir, Şartları Nelerdir?
Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
..
Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdi Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Paylaş
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir