İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır?

Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır?

Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır?

Yatırım yapmak ve paranızı katlayarak cebinizde tutmak istiyorsanız doğru bir emlak yatırımı yapmanız oldukça önemlidir. Ancak bunun için öncelikli olarak gayrimenkul yatırımı konusunda bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.Çünkü emlak sektörü her ne kadar karlı bir sektör olsa da, aynı zamanda pek çok faktörden etkilenen hassas bir dengeye sahiptir. Bu nedenle de emlak fiyatlarında dalgalanmalar yaşanabilir.Peki, kârlı bir yatırım yapmak için nelere dikkat etmelisiniz?

Gayrimenkul Yatırımı Yaparken Bunlara Dikkat Edin!

Öncelikle Ne Alacağınıza Karar Verin

Emlak yatırımı yaparken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli noktalardan birisi, ne alacağınıza karar vermenizdir. Ancak ister dükkân ister konut isterse de arsa alın fark etmez, konumuna dikkat etmelisiniz.Örneğin; yatırım amaçlı alacağınız dükkânın yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bir konumda olması, daha yüksek kira bedeli talep etmenizi sağlayacaktır.

Yine alacağınız gayrimenkulün gelişim gösterecek bir bölgede yer alması oldukça önemlidir. Çünkü bu tür yerler yatırımcısına kazandırmaktadır. Bu anlamda bölge seçimi yaparken büyük inşaat şirketlerini takip etmenizde yarar vardır. Büyük şirketlerin yatırım için tercih ettiği bölgeler, ileride gelişme göstererek kazançlı çıkmanıza yardımcı olur. Eğer konuta yatırım yapacaksanız ulaşım noktalarına yakın olması ya da merkezi bir konumda olması daha fazla kar etmenizi sağlayacaktır.

Takasa Girebilirsiniz

Gayrimenkul yatırımı yaparak kar elde etmek istiyorsanız, ucuza bulduğunuz bir gayrimenkulü, değeri daha yüksek bir gayrimenkul ile takas edebilirsiniz. Böylece az fark ödeyerek daha iyi bir taşınmaza sahip olabilirsiniz. Ayrıca takas yaptığınız için vergi de ödemezsiniz.

Eski Müstakil Evleri Alarak Kentsel Dönüşümden Yararlanabilirsiniz

Eski müstakil evleri satın alarak kentsel dönüşüme sokabilir ve daireyi yenilemek için bir firma ile anlaşabilirsiniz. Ancak eski yapılarda hisseli yer alırken imar durumunu göz önünde bulundurun ve imarsız yerlerden uzak durun.  Yine yatırım için ev satın almak istediğinizde şehir merkezlerini tek seçenek olarak düşünmeyin. Şehir merkezlerinden yüksek fiyatlı konutları satın almak yerine, gelişme bölgelerinden arsa alarak kat karşılığı verebilirsiniz. Böylece değer artısından arsaya yatırılan para kurtarıldıktan sonra bir daire bedavaya gelebilir. Burada önemli olan doğru oranlarda kat karşılığına vermektir.

Tüm bunların yanında gayrimenkul yatırımı ile kazanmak için zamanlamaya da dikkat etmelisiniz. Çünkü bu durum; satın aldığınız ev, dükkân ya da arsayı değeri arttığında satarak kazanç sağlamanız adına önemlidir.


Sosyal Medya'da Paylaş :

Son Eklenenler

Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler
..
Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler
Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır?
..
Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır? Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır?
Dünyanın En İlginç Ev Tasarımları
..
Dünyanın En İlginç Ev Tasarımları Dünyanın En İlginç Ev Tasarımları
Kentsel Dönüşüm Nedir, Şartları Nelerdir?
..
Kentsel Dönüşüm Nedir, Şartları Nelerdir? Kentsel Dönüşüm Nedir, Şartları Nelerdir?
Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
..
Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdi Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Paylaş
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir