İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler

Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler

Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler

Günümüzde konut satışları pek çok faktörden etkilenmektedir. Bu faktörlerin başında ise konutun özellikleri gelmektedir.  Ev için biçilmiş olan satış fiyatı da satış sürecini önemli ölçüde etkilemektedir.  Yine evin bulunduğu semt, güneş alıp almadığı ve kaçıncı katta yer aldığı gibi durumlar da satış sürecini doğrudan etkileyen durumlardandır. Başarılı bir konut satışı için bu faktörlerin göz önünde bulundurulması oldukça önemlidir.

Bunların yanında yasal unsurlar da konutların satışında etkili olmaktadır. Bu anlamda satışı yapılacak evin kat irtifakı ve kat mülkiyetinin bulunması, satışlar adına büyük önem taşımaktadır.

Konut Satışlarında Lokasyon Direkt Olarak Etkilidir

Ev satın almak isteyenlerin göz önünde bulundurduğu en önemli noktalardan birisi evin bulunduğu konumdur. Eğer ev merkeze yakın bir konumda ise satış bedeli daha yüksek olacaktır. Bunun yanında özellikle çalışan kesim için metro ve otobüs gibi ulaşım araçlarının yakınında olmak büyük önem taşır. Bu nedenle de ulaşım araçlarına yakın olan evlerin tercih edilebilirliği daha yüksektir.

Konut fiyatları, ev satışlarını etkileyen en önemli faktörlerden birisidir. Hatta insanların konut satın alırken en önemli kriteri ev fiyatları olarak karşımıza çıkmaktadır. Konut satış fiyatları ise; evin kat mülkiyeti şeklinde olup olmaması, tapusu üzerinde tedbir kararı, haciz, hisseli yapı olması gibi durumlardan da etkilemektedir.

Evin Teknik ve Fiziksel Özellikleri Satışlarda Belirleyici Kriterlerdir

Konut satışları, aynı zamanda evin teknik ve fiziksel özelliklerinde de etkilenir. Bu özellikler arasında; binanın yaşı, söz konusu evin metrekaresi, bulunduğu arsanın metrekaresi, manzarası, ya da batı cephesine olan duruşu, iç mekân özellikleri, asansörlü olup olmaması gibi durumlardır. Ayrıca zemin katta yer alan evlerin satışı diğerlerine göre çok daha zordur. Yine yalıtım sorunu yeni evlerde çok sık görülen bir durum değildir. Ancak eski evlerde genellikle yalıtım problemi yaşanmaktadır ve bu,konut satışını direkt olarak etkileyen bir durumdur.

Tüm bunların yanında konut kredisi faiz oranları da satışları etkilemektedir. Bu anlamda faiz oranlarının yükselmesi ev satışlarını olumsuz yönde etkilerken düşmesi ise emlak piyasasının canlanmasını sağlamaktadır.


Sosyal Medya'da Paylaş :

Son Eklenenler

Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler
..
Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler
Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır?
..
Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır? Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır?
Dünyanın En İlginç Ev Tasarımları
..
Dünyanın En İlginç Ev Tasarımları Dünyanın En İlginç Ev Tasarımları
Kentsel Dönüşüm Nedir, Şartları Nelerdir?
..
Kentsel Dönüşüm Nedir, Şartları Nelerdir? Kentsel Dönüşüm Nedir, Şartları Nelerdir?
Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
..
Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdi Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Paylaş
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir