İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Konut Kredisi ile Ev Alacaklar Nelere Dikkat Etmeli?

Konut Kredisi ile Ev Alacaklar Nelere Dikkat Etmeli?

Konut Kredisi ile Ev Alacaklar Nelere Dikkat Etmeli?

Peşin para ödeyerek ev almakta zorlanan bireyler için konut kredisi ile ev almak bir diğer seçenektir. Ancak kredi kullanılarak alınacak evin krediye uygun olması gerekmektedir. Çünkü bankalar her ev için kredi kullanmaya izin vermez. Bu anlamda konut kredisi ile satın alacağınız evin bazı özellikleri karşılaması  gerekmektedir. Ayrıca evin kredi için uygun olup olmadığının kontrol edilmesi kredi çekmeyi kolaylaştıracaktır. Peki, almak istediğiniz evin kredi için uygun olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Konut Kredisi ile Alınacak Evde Bulunması Gereken Özellikler

Ev Üzerinde İpotek ve Şerh Olmamalı

Bankalar çekilen kredi süresince tapuya şerh koymaktadır. Bu nedenle de kredi ile alınacak olan evin üzerinde şerh ve ipotek olmaması gerekir. Ancak daha önce kredi kullanılarak satın alınmış ve üzerinde ipotek olan bir ev alınacaksa, bu durum banka aracılığı ile giderilebilir. Usulüne uygun olarak yapılan satışın hemen ardından iki banka aralarında yazışarak tapudaki ipoteği kaldırır ve kredi alınacak banka kendi ipoteğini koyar.

Evin Kaba İnşaatının Bitmesi Gerekir

Bankalar konut kredisi kullandırmadan önce evin en az %80’lik bir kısmının tamamlanmış olmasını ister. Evin kaba inşaatı tamamlanmış, kapı ve pencereleri takılmış ise krediden yararlanılabilir. Ancak inşaat finansman kredisinde istisna tanınabilmektedir. İnşaat firmalarının bankalar ile taahhüttü olması durumunda daha inşaatın başından itibaren kredi kullanılabilir.

Projeye Uygun Olmalı

Bankalar kredi vermeden önce evin projeye uygun olup olmadığını kontrol eder. Bu anlamda ev projede sığınak olarak belirtilmiş ise daire olarak satılamayacağı için kredi de verilmez. Ayrıca bazen zemin kat dairelerde kredi alma konusunda sorunlar yaşanabilmektedir.

Evin Kat Mülkiyeti Olmalı

Kat mülkiyetine ya da kat ittifakı olmayan evlere kredi verilemez. Bu anlamda ev satın almadan önce kat mülkiyetinin olup olmadığı sorulması, boşuna ekspertiz parası ödenmesinin önüne geçer. Bazı evlerde ise araziden dolayı yüksek kredi çıkmaz ve evin değerinin altında kredi verilebilir.


Bunların yanı sıra konut kredisi ile ev almak için kişilerin kredi notu uygun olmalıdır. Bu nedenle bankaya başvurmadan önce kredi notu kontrol edilmeli.  Ayrıca kredi kullanırken en az %20 tutarında peşinat ödenmesi gerekmektedir. Yani 100 bin TL tutarında bir ev için kredi kullanılacaksa, 20 bin TL kadar peşinat ödenmesi gerekmektedir.


Sosyal Medya'da Paylaş :

Yorum Yapabilirsiniz

Benzer Haberler

Konut Projelerinden Ev Almanın Avantajları

Konut Projelerinden Ev Almanın AvantajlarıGünümüzde pek çok konut projeleri inşa ediliyor. Özellikle şehrin karmaşasından sıkılan insanlar a

Devamını Oku
Konut Kredisi ile Ev Alacaklar Nelere Dikkat Etmeli?

Konut Kredisi ile Ev Alacaklar Nelere Dikkat Etmeli?Peşin para ödeyerek ev almakta zorlanan bireyler için konut kredisi ile ev almak bir diğ

Devamını Oku
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Paylaş