İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yeni bir ev sahibi olmak herkesin hayalidir. Ancak ev almak için yıllarca birikim yapmak gerekebilir. Gerekli birikimin yapılmasının ardından ev alma sürecinde kişilerin belli noktalara dikkat etmeleri gerekmektedir. Çünkü daha satın alma sürecinde bazı noktaların göz önünde bulundurulması, sonradan sorun yaşamamak adına büyük önem taşımaktadır. Peki, ev almak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Ev Almak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Doğru Fiyatlandırılmış Evler Bulunmalı

Ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta evin fiyatıdır. Bu noktada alıcıların yaptıkları en büyük hatalardan birisi internet üzerinden benzer evleri karşılaştırmaktır. Ancak her evin kendine özgü bir hikâyesi, iyi ve kötü yanları mevcuttur. Karşılaştırılan iki evin farkları, fiyat karşılaştırma yapmayı zorlaştırmaktadır. Yine satıcıların sadece çok küçük bir kısmı evi için adil fiyat verir. Bu nedenle satılık ev fiyatları ile ilgili gelişigüzel araştırma yapmak yerine işinde uzman bir emlakçıdan profesyonel yardım alınmalıdır.

Tapu Sorgulaması Yapılmalı

Ev almak için atmanız gereken en önemli adımlardan birisi, ilgili belediye ve tapu dairesinde araştırma yapılmasıdır. Tapuda herhangi bir problem, ipotek, haciz ve tedbir olmadığından emin olmalısınız.Ayrıca bulunduğunuz belediyeye giderek projeyi incelemeli ve evin mevcut halinden farklı olup olmadığını da görmelisiniz.

Evin Brüt ve Net Metrekare Bilgileri Öğrenilmeli

Ev fiyatları ne kadar önemliyse, evlerin brüt ve net metrekare farkları da o kadar önemlidir. Örneğin; satıcının 100 m2 olarak beyan ettiği ev gerçekte 90 m2 olabilir. Bu da fiyatta %10 gibi bir fark yaratır. Yine sıfır ev projelerinden ev almak istiyorsanız kat planlarına ulaşmanız mümkündür. Metrekare hesaplama değerlerinin brütten nete geçilirken ne kadar kayıp verildiğini detaylıca öğrenebilirsiniz.

İkinci el daire alacaksanız bu durumda işiniz biraz daha zordur. Çünkü pek çok ev sahibi, yıllar önce satın aldığı evin gerçek kullanım alanını bilemeyebilir. Bu durumda ise evin net kaç m2 olduğunu ölçmeden doğrusunu öğrenme şansınız yoktur. Eğer böyle bir durum ile karşılaşırsanız gayrimenkul danışmanınızdan lazer ölçüm cihazları ile oda oda kat planı ve m2 ölçüsü çıkarmasını beklemeniz gerekir. 


Sosyal Medya'da Paylaş :

Son Eklenenler

Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler
..
Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler Konut Satışlarını Etkileyen Faktörler
Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır?
..
Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır? Kârlı Gayrimenkul Yatırımı Nasıl Yapılır?
Dünyanın En İlginç Ev Tasarımları
..
Dünyanın En İlginç Ev Tasarımları Dünyanın En İlginç Ev Tasarımları
Kentsel Dönüşüm Nedir, Şartları Nelerdir?
..
Kentsel Dönüşüm Nedir, Şartları Nelerdir? Kentsel Dönüşüm Nedir, Şartları Nelerdir?
Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
..
Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdi Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Paylaş
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir